Sådan får du en mere miljøvenlig sommer

bæredygtighed, daglig, KIWEE, miljø, rejser -

Sådan får du en mere miljøvenlig sommer

Sommer betyder varme, isspisning og ikke mindst sommerferie. Men den betyder også udendørs hygge og oplevelser i naturen. I denne tid bliver vi især opmærksomme på al den smukke natur, vi er omgivet af, hvilket også giver os lyst til at passe ekstra godt på den.

Kunne du godt tænke dig en mere miljøvenlig sommer? Så læs med her, hvor vi kommer med gode råd til, hvordan du får en mere miljøvenlig sommer, der giver dig og miljøet et pusterum.

Gem dit vintertøj væk og find dit sommertøj frem igen.

Sommeren byder ofte på varmt vejr, hvilket giver rig mulighed for at pakke vintertøjet væk, og finde sommertøjet frem. Det gode ved at pakke det tøj væk, som ikke passer til tidens sæson er, at vi ofte “glemmer”, hvad vi har, og vi får derfor en glædelig overraskelse, når vi finder det frem igen, hvilket kan hjælpe med at minimere følelsen af, at skulle gå ud og købe nyt tøj til sæsonen.  Dette kan hjælpe os med at smide mindre ud, hvilket vi alle ved er bedre for miljøet.

Hold din ferie hjemme i Danmark

De fleste af os forbinder sommerferie med rejser, og vi vil gerne til et eksotisk sted med masser af sol og varme. Desværre er flyrejser ekstremt dårlige for miljøet, da fly udleder en masse CO2. Du kan derfor med fordel overveje at holde ferie i Danmark i stedet, hvilket vil mindske dit klimaaftryk.

Danmark er måske et lille land, men intet er bedre end en god dansk sommer. Hvorfor rejse så langt, når du kan gå på oplevelse i dejlige Danmark, og se hvad vores fantastiske lille land kan byde på af dejlige sommer - og naturoplevelser.

Skift bilen ud med cyklen

Når det er sommer, så er vejret ofte lunt og varmt. Du kan derfor lade bilen stå hjemme og i stedet hoppe på cyklen. At tage cyklen i stedet for bilen er både billigere, sundere og mere miljøvenligt end at tage bilen. Det gode er, at du samtidig kan nyde vejret imens du cykler, og derudover vil miljøet takke dig for det.

Beskyt dig mod solens stråler

Sommer betyder sol og varme. Det er derfor vigtigt at huske at beskytte dig selv mod solens stråler. Den bedste måde du kan beskytte dig selv mod solen på er at bruge en solcreme. Desværre er ikke alle solcremer gode for miljøet, og flere indeholde ikke-miljøvenlige stoffer, som både kan være skadelige for din sundhed og for naturen. Hvis du ønsker at beskytte din hud mod solens skadelige stråler, og samtidig være god mod miljøet, så bør du overveje at købe en miljøvenlig solcreme.

Prøv et par bæredygtige solbriller.

Solbriller er både godt for synet om sommeren, og beskytter øjet mod UV stråling. Desværre er de fleste solbriller lavet af plast, hvilket desværre ikke er særlig miljøvenligt. Heldigvis findes der mange miljøvenlige alternativer derude. Mange fabrikanter er nemlig begyndt at lave solbriller af enten genanvendt plast eller træ. Du kan altså på den måde med ro i sjælen beskytte dine øjne mod solen og samtidig beskytte miljøet for unødvendig plast.

 Medbring en genanvendelig vandflaske.

Når det er varmt udenfor, så er det vigtigt, at man holder sig hydreret. Du skal derfor sørge for at drikke rigeligt med vand i sommervarmen. Du bør dog undgå at købe vandflasker i butikkerne, da disse er lavet med engangsplast. Plast er skidt for miljøet, da det ikke kan nedbrydes og ender desværre ofte ude i vores verdenshave, hvor det kan skade marinelivet.

Vi anbefaler derfor, at du køber en genanvendelig vandflaske, som du altid kan tage med dig og blot fylde nyt vand i. Det gode ved disse genanvendelige vandflasker er, at de ofte kan holde væsken kølig i flere timer.

Mangler du en praktisk taske til denne sommer? Vi hos Naturam har et stort udvalg af bæredygtige designtasker og rygsække fra KIWEE, som understøtter den frie bevægelighed og livet på farten. Perfekt til de aktive sommerdage! Du kan finde vores udvalg her:

https://naturam.dk/collections/tasker-rygsaekke