MILJØVENLIGE TIPS TIL KVINDER

bæredygtighed, daglig, KIWEE, kvinder, miljø, naturamdesigns -

MILJØVENLIGE TIPS TIL KVINDER

Det kan være lidt af en jungle, når du begiver dig ud i at ville leve mere bæredygtigt. For hvor skal du starte, hvad skal du vælge, og kan du egentlig stole på, at det er så godt, som det lyder? Hvis du er kvinde, er der især et par ting, du kan gøre, som gavner både miljøet og din økonomi.

Vi har lavet en guide til dig der viser, hvordan du som kvinde kan gøre din hverdag mere klimavenlig ved bare at lave nogle små justeringer.

Drop engangsprodukterne

En af de store klimasyndere er engangsprodukter. De kræver mange ressourcer at producere, og de kun benyttes en enkelt gang, hvorefter de bliver smidt ud. Det betyder at disse produkter skal produceres i store mængder, og de derfor skaber en masse affald.

Det kan derfor gavne miljøet, hvis du laver nogle små udskiftninger i din daglige rutine. Hvis du for eksempel bruger vatrondeller til at fjerne din makeup, kan du med stor fordel skifte disse ud med en lille vaskeklud. En vaskeklud kan nemlig bruges om og om igen, da den nemt kan vaskes. Du kan eventuelt overveje at købe en økologisk vaskeklud, da dette kan hjælpe dig med at undgå farlige kemikalier, som ofte findes i engangsprodukter.

Hvis du bruger engangsskrabere til at barbere dig, så kan du også overveje at skifte disse ud med en mere miljøvenlig løsning. Den mest bæredygtige løsning vil være at købe en metalskraber, da dette vil spare miljøet for en masse unødvendig plastik. Du kan måske blive nervøs for, at du er nødsaget til at have en grim maskulin barberskraber på dit badeværelse, men fat mod piger! Der er faktisk flere brands, som har været ude og lave mentalskrabere i flotte farver.

Spar på tamponer og bind

Et andet område hvor kvinder bruger rigtig mange engangsprodukter, er når det er den tid på måneden. Menstruation er i dag desværre forbundet med rigtig mange engangsprodukter. Heldigvis er der kommet flere og flere alternativer til kvinder de seneste år, som både er praktiske og miljøvenlige. Menustrationskopper og stofbind er blevet utrolige populære, og de er begge billige alternativer, som du kan bruge i mange år. Menstruationskoppen skal blot skiftes 2 gange om dagen, og stofbind skal blot vaskes i vaskemaskinen efter brug. Det kan for mange kvinder virke en smule grænseoverskridende i starten at bruge disse produkter, men man vænner sig hurtigt til det, og det gør ofte hverdagen en smule nemmere. De er derudover meget bedre for miljøet, og det er det vigtigste!

Udskift din sæbe

Mange kvinder elsker sæber, som dufter godt. Desværre indeholder mange af disse sæber en masse farlige kemikalier, som både er skidt for din hud og miljøet. Ved at bruge en naturlig sæbe sender du i stedet økologiske produkter ned i afløbet, hvilket dermed har en mindre skadelig virkning på miljøet og menneskers sundhed. Naturlige sæber er derudover rige på vitaminer, antioxidanter, proteiner og calcium. Disse ingredienser beskytter både huden og tilfører den fugt og næring, som den ofte har behov for. Du kan derfor med fordel overveje, at skifte din almindelige sæbe ud med en naturlig sæbebar.

Du kan se vores udvalg af naturlige sæber her: https://naturam.dk/collections/boligtibehor

Er alle dine produkter nødvendige?

Især kvinder er kendt for at bruge utroligt mange produkter til hår, krop og ansigt. Dog er mange af disse produkter ofte skadelige for miljøet. Det er derfor en god ide at tage en kritisk vurdering af de produkter, man benytter i sin hverdag og se, hvorvidt de er nødvendige, eller om der måske findes et miljøvenligt alternativ derude.