8 TIPS TIL, HVORDAN MAN KAN REJSE MERE MILJØVENLIGT

bæredygtighed, daglig, fælles, KIWEE, miljø, naturamdesigns, rejser -

8 TIPS TIL, HVORDAN MAN KAN REJSE MERE MILJØVENLIGT

Vi rejser i timevis for at kunne være vidne til den mest fantastiske udsigt over bjergene, svømme i det klareste vand og bare beundre den smukke natur, som findes rundt omkring i verden. Desværre ændres disse uberørte strande sig til kyster fyldt med plastik, og dyrebestanden i vores oceaner forsvinder langsomt.

Selvom det nogle gange kan føles som en kamp, som vi allerede har tabt, tror vi på, at ting stadig kan ændre sig til det bedre. Vi har ikke brug for én person, vi har brug for tusinder af mennesker, der foretager små ændringer, fordi vi ærligt tror, at det er disse små ændringer, der vil gøre en stor forskel.

Her er 8 tips til, hvordan du kan rejse mere miljøvenlig blot ved at ændre nogle små ting.

SÅDAN REJSER DU MERE MILJØVENLIGT

1. Saml op efter dig selv

Når du tager et sted hen, så skal du kun efterlade dit fodaftryk.  Affald hører ikke hjemme i naturen. Det forurener jord og vand, og det kan samtidig skade dyrelivet. 

Hvis du vil gøre en indsats, så saml det affald op, du finder på din vej. Det kan virke som et lille skridt i et verdensomspændende problem. Men hvis vi alle gør en lille indsats, kan vi gøre den store forskel.

2. Undgå at købe vand i plastflasker

Okay, dette er ikke altid det bedste råd, for vi vil heller ikke have, at du bliver syg på din rejse. I mange lande er det dog helt sikkert at drikke vand fra hanen, og på mange destinationer leverer vandrerhjem og hoteller også rent drikkevand, som du kan fylde på egen genanvendelige flaske.

Hvis du ikke er sikker på, om vandet er sikkert at drikke, så kan du  altid spørge hostel administrationen. De kan ofte informere dig om vandkvaliteten, og alternative muligheder for, hvor du vil kunne finde sikkert drikkevand.

Det er derfor en rigtig god ide, at medbringe egen genanvendelig vandflaske på dine rejser, da man kan fylde den op, inden man forlader hotellet.

Et trick så let som dette vil spare dig penge og hjælpe med at redde vores jord!

3. Rejs grønt

Når vi rejser grønt, henviser vi til at tage den grønneste transportform. For eksempel når du er i en by, så gå eller evt. lej en cykel i stedet for at tage en taxa. Eller hvis dette ikke er muligt, så kan du eventuelt vælge offentlig transport frem for privat transport. Du spare ikke blot penge, men du hjælper også med at reducere dit CO2-aftryk. 

En anden måde at rejse grønnere på er at undgå at rejse over store regioner på kort tid. I stedet for at rejse over store dele af et land på en 2-ugers ferie, så vælg i stedet at opleve et land mere dybtgående. Dette er også kendt som slow travel.

4. Undgå plastikposer

Plastikposer ender alt for ofte i havet. Især i udlandet får man poser udleveret til nærmest alt og gerne flere af dem. Det kan derfor være en rigtig god ide, at medbringe en genanvendelig tote bag eller rygsæk. Det kan være svært at undgå plastikposer helt, men hvis du altid har en taske på dig, så kan du altid takke nej til posen og fylde det i din egen taske. Selvom det måske ikke virker til at kunne hjælpe meget at takke nej til en lille plastikpose, så er det stadig et skridt i den rigtige retning.

KIWEE har mange miljøvenlige tasker og rygsække. På vores hjemmeside kan du blandt andet finde en genanvendelige tote bag, som er både praktisk, smart og vandafvisende.

Du kan finde hele vores udvalg af KIWEE tasker her:

https://naturam.dk/collections/tasker-rygsaekke

8. Opfør dig, som du ville derhjemme

Og sidst, men bestemt ikke mindst, når du er på et hotel eller hostel, skal du opføre dig præcis, som du ville derhjemme. Sluk lyset og air condition, når du forlader rummet. Brug dine håndklæder mere end en gang, og tag et kort bad i stedet for et langt. Enkle ændringer som disse vil hjælpe med at bevare ressourcer som vand og energi, der på nogle destinationer rundt om i verden, er ret begrænsede.

Et andet tip er at medbringe dine egne toiletartikler. Ofte er de toiletartikler, der er på hoteller i plastemballage, og smides blot væk, når du har brugt dem. Ved at medbringe egne toiletartikler undgår du at smide en masse engangs plastik ud. Det er disse små ændringer, der kan gøre en større forskel.