5 TIPS TIL EN BÆREDYGTIG OG MINIMALISTISK GARDEROBE

daglig, rejser -

5 TIPS TIL EN BÆREDYGTIG OG MINIMALISTISK GARDEROBE

Moden skifter med årstiderne. Hvis man ønsker at følge disse modetendenser, som er dikteret af modeverdenen, så er det ikke særlig svært at forstå, hvorfor vi hurtigt får ophobet en del tøj i vores garderober hen over årene. Desværre er denne tendens hverken godt for miljøet eller for egen pengepung.

Hvis du er interesseret i at skabe en mere bæredygtig hverdag, så bør du måske overveje at få en minimalistisk garderobe. Grundlæggende handler minimalisme om at strømline din garderobe, så den udelukkende består af kvalitetsvarer. Det handler altså om at skrue op for kreativiteten – og ned for ens shopping.

Du får her 5 tips til en bæredygtig og minimalistisk garderobe.

Investér i accessories

Hvis du ikke allerede har nogle, skal du investere i nogle accessories. Specielt tørklæder, bælter og smykker kan hjælpe dig med at pifte dine outfits op, så du kan bære den samme skjorte eller kjole igen og igen uden at nogen bemærker det. Tilbehør er generelt meget billigere end at investere i nyt tøj hele tiden. Så hvis din garderobe føles gammel og uinspirerende, skal du overveje at investere i nogle forskellige accessories.

Køb tidløse designs

Forsøg at købe tøj i tidsløse designs og farver. Nogle sæson- og printtendenser har en meget kort levetid. Hvis du vælger klassiske items, kan du i stedet bruge dem meget længere. Neutrale farver gør mix og matchning meget lettere. Jo flere neutrale farver du har, jo mere sandsynligt er det, at du kreativt kan sammensætte et nyt outfir uden at skulle tage en tur i shoppingcenteret.

Hold din garderobe ryddelig

Ryd op, inden du køber nyt. Opbevar kun det tøj, du har brug for. Mange af os besidder en omfattende garderobe, men vælger ofte alligevel at benytte de samme tøjgenstande igen og igen. Hvis du er en af disse mennesker, skal du vælge det tøj, du ikke bruger længere alligevel og sælge det! De fleste byer har genbrugsbutikker, der gerne tager imod brugt tøj, eller også kan du prøve at sælge det på internettet.

Kvalitet frem for kvantitet

I takt med at vi snakker mere om bæredygtighed, så har vi også mere fokus på konsekvensen af overforbrug. Her er tøjindustrien desværre end af de store klimasyndere. Derfor bør du investere i kvalitet from for kvantitet. Køb mere kvalitetstøj, hvis du har muligheden for det. Når du bruger færre penge på at købe tøj, så får du automatisk også råd til at købe dyrere tøj. Du vil samtidig ikke blive en del af smid-væk kulturen. Tøjet vil derudover holde sig pænere i længere tid og spare dig penge.

Undgå impulskøb

Gå ikke i shoppingcenteret. Impulshopping er et større problem for mange forbrugere, og hvis du er en af dem, der går i shoppingcenteret hele tiden, hjælper det dig ikke med din nye minimalistiske livsstil, uanset hvor meget du allerede har skåret ned.

Reparer dit gamle tøj

Lap huller i dit tøj og sy en ny knap i hvis den er faldet af. På den måde sparer du både penge og naturressourcer ved at reparere dit eget tøj

 

Køb bæredygtige produkter

Hos Naturam.dk kan du finde mange forskellige bæredygtige produkter, som du kan bruge år efter år uden, at det bliver hverken grimt eller slidt. Vi glæder os til at byde dig hjertelig velkommen indenfor i vores bæredygtige univers med ideer til gode gaver, til dig selv og andre. Du kan finde os her: https://naturam.dk/