5 PRODUKTER PÅ DIT BADEVÆRELSE DU KAN GØRE MERE MILJØVENLIGE

daglig, tilbehør -

5 PRODUKTER PÅ DIT BADEVÆRELSE DU KAN GØRE MERE MILJØVENLIGE

I vores hverdag køber vi ofte de samme små hverdagsprodukter. Desværre ender de fleste af disse produkter hurtigt i skraldespanden. Mange af de ting vi bruger i vores hverdag, kan heldigvis også fås i en bæredygtig version.

 

Du kan i dette blogindlæg læse, hvordan du let kan skifte nogle af disse produkter ud med miljøvenlige alternativer på dit badevære.

 

  1. Tandbørster

 

En almindelig tandbørste er ofte lavet af  plastik og har en meget kort levetid. En tandbørste er ikke godt for miljøet, da de ofte genanvendes, men derimod ryger direkte i skraldespanden efter ca. 2 måneder.

 

At skifte sin plastiktandbørste ud med en bambustandbørste, er en af de nemmeste måder, du kan reducere brugen af plastik. Bambustandbørster er biologisk nedbrydelige og komposterbare, da bambus er en bæredygtig afgrøde. De ser derudover ret flotte ud på badeværelset.

 

  1. Tandpasta

 

Det er desværre ikke alle typer emballage af plast, som er lavet til at blive brugt igen. Blød plast accepteres ikke til genbrug i mange områder, hvilket gør tandpasta til en vare, der sandsynligvis ender i skraldespanden, når den er tom.

 

Der findes heldigvis naturlige tandpastaer på markedet nu, som samtidig bruger udelukkende emballage af genbrugsmaterialer.

 

  1. Shampoo, Balsam og Kropssæbe

 

Der findes desværre mange skadelige ingredienser i vores shampoo, balsam og kropssæbe, som hverken er godt for os eller miljøet. Derudover kommer de konventionelle produkter i plastflasker, der absolut ikke er godt for miljøet.

 

Ved at skifte din traditionelle shampoo, balsam og kropssæbe ud med en naturlig sæbebar, kan du gøre både dig og miljøet en stor tjeneste. Naturlige sæbebarer er rige på vitaminer og rent faktisk rigtig godt for din hud og dit hår.

 

Hos Naturam.dk har vi et stort udvalg af naturlige sæber. Du kan finde vores udvalg af sæbebarer her:https://naturam.dk/collections/boligtibehor

 

  1. Kvindelige Hygiejneprodukter

 

Kvindelige hygiejneprodukter bidrager desværre til forureningen af jorden. Det er produkter, som kvinder bruger tusindevis af i deres levetid, men som desværre kræver mange ressourcer til at producere, og samtidig kan være dyrt at købe måned efter måned.

 

Invester i langvarige genanvendelige produkter, der passer til dine behov, komfort og budget. Menstruationskopper er et godt alternativ til bind og tamponer. Et andet alternativ er at købe naturlige bind og tamponer.

 

  1. Engangsskabere

 

En typisk barberkniv til engangsbrug kan kun bruges et par gange, før den kastes i skraldespanden. Udskiftelige hoveder kommer typisk i tunge plastemballager, der er vanskelige at genbruge.

 

Hvis barbering er din foretrukne metode til hårfjerning, skal du investere i en "gammeldags" barbermaskine af stål eller andet miljøvenligt materiale. Når stålbladet ikke længere er skarpt, kan du blot skifte hovedet, og de indeholder ingen plastik.

 

  1. Vatpinde og Vatrondeller

 

Vatpinde og vatrondeller er store syndere, når vi taler miljøbelastning. Produkterne er lavet af bomuld og plastik, og bruges blot én gang og bliver derefter smidt ud.

 

For at begrænse plastik i hverdagen kan du overveje at købe mere miljøvenlige alternativer, såsom vatpinde lavet af træ og genanvendelige vatrondeller. 

  

Disse ændringer kan tage lidt tid at arbejde ind i din normale rutine, men de vil hurtigt blive en del af din daglige hverdag. Du kan efterfølgende gå ind på dit badeværelse med god samvittighed om, at du gør noget aktivt for miljøet og dig selv.