5 ENKLE MÅDER AT GØRE DIT KØKKEN MERE BÆREDYGTIGT

daglig, tilbehør -

5 ENKLE MÅDER AT GØRE DIT KØKKEN MERE BÆREDYGTIGT

At være bæredygtig handler om de valg vi træffer. Når det kommer til at træffe beslutninger, der er mere miljøbevidste, kan det føles lidt overvældende. Det kan virke lidt uoverskueligt at finde ud af, hvor man skal begynde. Ofte handler det blot om at starte et sted. Et godt sted kunne for eksempel være dit køkken. At blive mere bæredygtig betyder ikke, at du skal gå igang med en større livsstilsændring. Du finder nemlig hurtigt ud af, at selv små ændringer kan gøre en forskel.

I dette blogindlæg får du 5 enkle enkle måder, hvorpå du kan gøre dit køkken mere bæredygtigt.

  1. Få dig en kompostbeholder 

Der er i dag en række kompostløsninger tilgængelige, der passer til dit hjem og livsstil. At starte din egen kompost er en fantastisk måde at reducere mængden af madaffald, der ender på lossepladsen, og det vi samtidig holde din havejord glad og sund. Derudover er det en fantastisk måde at lære dine børn om affald, og hvordan man kan være ansvarlig for ens indvirkning på miljøet.

  1. Skift dine karklude og køkkensvampe

Når det kommer til køkkenudstyr, som er dårligt for miljøet, er karklude og køkkensvampe normalt ikke det første, man tænker på. Men grundet syntetiske fibre, kan både din karklud og skuresvamp faktisk ende med at bidrage til affald, der er skadeligt for miljøet. Den bedste ting at gøre er at bytte dine svampe til bæredygtige alternativer. Heldigvis findes der mange af disse alternativer i dag.

  1. Brug naturlige rengøringsmidler

Ved at udskifte dine almindelige rengøringsprodukter med naturlige alternativer reducerer du niveauet af barske kemikalier i dit hjem, og det hjælper også med at holde disse væk fra jorden. En nem og billig løsning er lave dine egne DIY rengøringsprodukter derhjemme. Produkter såsom, hvid eddike, salt, bagepulver, citroner, er faktisk alt du behøver for at skabe et væld af forskellige miljøvenlige rengøringsmidler til dit køkken.

  1. Handel ind efter sæson

At handle ind sæsonbestemt og købe lokalt dyrkede produkter er en anden vigtig måde, du kan være mere bæredygtig på. Produkter, der ikke er i sæson, skal enten importeres fra udlandet, der desværre udleder store mængder CO2 eller dyrkes i drivhuse, der bruger meget energi for at opnå det rette klima. Det bedste ved at købe sæsonbetonet frugt og grønt er, at produkter normalt er friskere og meget billigere. Køb af større partier er også en smart måde at begrænse emballagen på. Opbevar varerne i lufttætte beholdere for at sikre, at de kan holde sig længere. Dette vil også forhindre eventuelt madspild.

  1. Tag grønne valg

At opnå et miljøvenligt køkken hander om de valg, du træffer. Men dette betyder ikke, at du skal tage ubelejlige valg i din hverdag. Det handler derimod om at ændre dine vaner lidt og finde et bæredygtigt alternativ.  

Bæredygtige produkter hos Naturam

Hos Naturam glæder vi os over den voksende grønne bevidsthed. Vores kerneværdier er bæredygtighed og ansvarlighed. Vi har af denne grund et stort udvalg af bæredygtige og miljøvenlige produkter til hverdagsbrug og velvære. Du kan derfor trygt handle hos Naturam og vide, at du gør noget godt for miljøet. Vi sætter desuden stor pris på kvalitet og design. Du er velkommen til at tage et kig i vores webshop og se, hvilke produkter vi kan tilbyde dig. Vi er sikker på, at der er noget, som vil falde i din smag!

Du kan finde os her: https://naturam.dk/