9 TIPS TIL ET MERE BÆREDYGTIGT HJEM

daglig, tilbehør -

9 TIPS TIL ET MERE BÆREDYGTIGT HJEM

Langt de fleste er klar til at ændre livstil og leve mere bæredygtigt. Ønsket om at begynde er stort, men det kan nogle gange være svært at overskue, hvor man egentligt skal starte henne. Det kan derfor pludseligt blive lidt uoverskueligt, og mange ender med ikke at komme ordentligt igang. Men vi kan berolige dig med, at det faktisk slet ikke behøver at være så svært.

 

Start i dit hjem

Faktisk er det en god idé at starte med at kigge rundt i dit eget hjem. Der findes nemlig mange ting i dit hjem, som nemt kan erstattes af mere miljøvenlige alternativer.  En god bonus ved at erstatte visse ting i hjemmet er samtidig, at du ofte også ender med at spare penge. Win-win!

Her får du 9 lette tips til et bæredygtigt hjem, som du kan implementere allerede i dag.

 

  1. Tandbørster i naturlige materialer

Tandbørsten er et fast inventar på badeværelset, som vi udskifter med jævne mellemrum.  Desvære består de fleste tandbørster af plastik, hvilket er skadeligt for miljøet. Du kan derfor med fordel udskifte din plastiktandbørste med en tandbørste lavet af eksempelvis bambus.

 

  1. Velduftende naturlige sæbebarrer

Naturlige sæber er langt mere miljøvenlige end kommercielle sæber. Ved at bruge en naturlig sæbe sender du i stedet økologiske produkter ned i afløbet, hvilket dermed har en mindre skadelig virkning på miljøet og menneskers sundhed. Du mindsker samtidig også brugen af plastik på badeværelset. Derudover dufter de både godt og pynter!

 

  1. Genanvendelige drikkedunke

Genbrugelige drikkedunke er både bæredygtige og praktiske og fungerer både til varme og kolde drikke. Med en genbrugelig drikkedunk undgår du at købe plastik vandflasker eller engangs kaffekrus når du er på farten.

 

  1. Madpapir af bivoks

Madpapir lavet af bivoks er et ret godt alternativ til sølvpapir, da aluminum kræver mange ressourcer at udvinde og kan være svært at nedbryde som affald. Madpapiret i bivoks kan findes i mange forskellige farver og størrelser, og kan samtidig bruges flere gange.

 

  1. Genanvendelige stofservietter

Servietter er både praktiske og ser flotte ud på et opdækket bord. Overvej at skifte dine papirservietter ud med stofservietter. De kan vaskes og bruges igen, men de ser også flotte ud på middagsbordet.

 

  1. Sugerør af glas, metal eller bambus

Der er et eller andet hyggeligt over at drikke med sugerør. Hvis du også synes det, så kan det være en god idé at investere i nogle, der ikke er lavet af plastik. Køb i stedet sugerør, som er lavet i glas, metal eller bambus. De er samtidig meget flottere end de klassiske plastiksugerør.

 

  1. Genanvendelige issten

Isterningeposer er skadelige for miljøet. Du bør i stedet overveje issten, som kan erstatte isterninger. De er hurtigere til at køle din drink ned og fortynder samtidig ikke din drink. De smukke issten giver også en visuelt behagelig oplevelse, når man drikker.

 

  1. Stempelkander

Elsker du også kaffe? Det kan være en rigtig god investering at købe en stempelkande. En stempelkande er meget mere bæredygtig end engangskaffefiltre og kapsler. I så fald at du ikke er klar til at investere i en stempelkande, så kan du også overveje at købe genanvendelige kaffefiltre til din kaffekande.

 

  1. Genanvendelige vatrondeller

Hvis du er kvinde, så ved du helt sikkert godt, at der bliver smidt mange vatrondeller i skraldespanden i tidens løb. Det kan derfor være en god idé, at købe genanvendelige vatrondeller, som nemt kan smides i vaskemaskinen og bruges igen.

 

Boligtilbehør hos Naturam

 

Vi hos Naturam går meget op i at kunne tilbyde miljøvenlige og bæredygtige produkter til vores kunder. Du kan finde bæredygtige produkter til dit hjem her: 

 

https://naturam.dk/collections/boligtibehor