5 FORDELE VED AT BRUGE NATURLIGE SÆBER

daglig, sæber -

5 FORDELE VED AT BRUGE NATURLIGE SÆBER

I takt med voksende helbredsproblemer og forværrende miljøforhold er naturlige sæber de seneste år blevet mere og mere populære. Verdenen har fået øjnene op for, at naturlige produkter er gode for os såvel som for vores dejlige planet.

Der er mange fordele ved at bruge naturlige sæber i stedet for de konventionelle sæber fra supermarkedet, som ofte indeholder unødvendige konserveringsmidler og duftstoffer, og som samtidig er skadelig for miljøet.

Vi deler i dette blogindlæg 5 fordele ved at bruge naturlige sæber i vores hverdag.  

Hvad er fordelene ved naturlige sæber?

  1. Naturlige sæber er rige på vitaminer

Naturlige sæber er ofte rige på vitaminer, antioxidanter, proteiner og calcium. Disse ingredienser beskytter både huden og tilfører den fugt og næring, som den ofte har behov for. Vitaminerne i sæben er især god for folk, som har en følsom hud og dem, der lider af hudsygdomme, såsom eksem, psoriasis og akne. Alle ønsker en sund hud, og et godt sted at starte er at skifte den kommercielle sæbe ud med en naturlig sæbe.

  1. Naturlige sæber indeholder ikke kemiske ingredienser

En af de mange fordelene ved de naturlige sæber kan findes i de naturlige ingredienser, som bruges til at lave dem. For at man kan kalde en sæbe naturlig, skal den indeholde 100% naturlige ingredienser. Der må altså ikke være tilsat duftstoffer, konserveringsmidler, kunstige tilsætningsstoffer osv. Naturlige sæber generer derfor ikke huden på samme måde, som de mere kommercielle sæber, som indeholder kemisk behandlede ingredienser, som både kan være giftige og irriterende for vores hud.

  1. Naturlige sæber er miljøvenlige

Det er altid rart at kunne gøre noget med god samvittighed - og det kan du med naturlige sæber. Naturlige sæber er nemlig langt mere miljøvenlige end kommercielle sæber. Ved at bruge en naturlig sæbe sender du i stedet økologiske produkter ned i afløbet, hvilket dermed har en mindre skadelig virkning på miljøet og menneskers sundhed.

  1. Naturlige sæber indeholder glycerin

Glycerin er et middel der er nødvendig for at opretholde en god fugtbalance, som er det basale udgangspunkt for en sund og smuk hud. Desværre bliver dette middel ofte elimineret i mange kommercielle sæbeprodukter under fremstillingsprocessen, hvilket resulterer i en udtørring af huden. En naturlig sæbe indeholder derimod store mængder af glycerin og er derfor specielt god for huden. 

  1. Naturlige sæber indeholder æteriske olier 

Naturlige sæber indeholder duftstoffer fra naturlige æteriske olier, hvilket har en fantastisk aromaterapi effekt, der er både lækker for din hud og dit humør. Disse naturlige æteriske olier dufter fantastisk og er ofte en blanding af friske urter og sødmefulde blomster. Olierne har derudover også antibakterielle egenskaber, og kan derfor være nyttige mod diverse hudinfektioner.

Udforsk Naturam’s udvalg af naturlige sæber

Hos Naturam.dk har vi et stort udvalg af naturlige sæber. Alle vores sæber kommer hele vejen fra Tibet. Vores sæber er lavet af naturlige planteurter, som er håndplukket fra Qinghai-Tibet Plateau. Her er naturen nemlig stadig ren og uspoleret, og jorden er ikke udmagret af landbrug.

Urterne bliver nænsomt tørret, så de ikke mister deres gode egenskaber. Dernæst bliver planteurterne blandet i den håndlavede sæbe.

Hovedingredienserne i sæben er den fede yak mælk, som er malket af såkaldte yak okser, der græsser på økologiske græsgange.

Den fede yak mælk er rig på gode næringsstoffer, som din hud har stor gælde af, og hjælper den til at holde sig frisk og sund. Sæbens naturlige urter og æteriske olier vil uden tvivl gøre underværker for din hud.

Du kan finde vores udvalg af naturlige sæber her: https://naturam.dk/collections/boligtibehor